Get Adobe Flash player


CHERNIVITBANNER

Форум


Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/iridium/public_html/chernivit.info/wp-content/plugins/mingle-forum/wpf.class.php on line 841 and defined in /home/iridium/public_html/chernivit.info/wp-includes/wp-db.php on line 1291
Свободен форум за всички приятели на Черни Вит. Писането на кирилица е задължително.

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.






Страници: [1]
Автор Заглавие:Саламура
Maria
Нов приятел
Публикации: 6
Пост Саламура
на: May 27, 2011, 09:38

Характерна е само в този край.

Рецептата е по спомен и можете да ме поправите ако бъркам 😉

Всякакви пресни зеленчуци са подходящи.

Колкото повече са - толкова по-добре. Сваряват се, като задължително се пуска и люта чушка 🙂

Следва и тънкия момент - малки рибки се препичат на плоча и се слагат в края на варенето на зеленчуците.

Неповторим аромат и вкус!

Dilyan
Нов приятел
Публикации: 3
Пост Отговор на : Саламура
на: May 27, 2011, 09:56

знам я тази рецепта, но не с "люта чушка", а с многоооо люти чушлета 🙂
Става направо черновитска мечта!

bob
Нов приятел
Публикации: 7
Пост Отговор на : Саламура
на: June 6, 2011, 06:14

интересни са и други рецепти за ястия, които стават за мезе на ракията

Dilyan
Нов приятел
Публикации: 3
Пост Отговор на : Саламура
на: June 6, 2011, 12:02

То без мезе не става, давайте рецепти 🙂 Пък може да опитаме нещо ново...

admin
Администратор
Публикации: 14
Пост Отговор на : Саламура
на: June 10, 2011, 07:30

Любимата ми скара 🙂

Месото най-добре да е свински врат. Пържолите не трябва да са тънки. Не се начукват и без подправки и сол се слагат на скарата.

След като добият онзи приятен вид идва тънкия момент:

В съд с капак слагаме 1 см. бяло вино и всички любими подправки за скара. Там поставяме и готовите пържоли и ги разтръскваме за да може подправките да ги покрият навсякъде. Връщаме съда с похлупака на скарата и оставяме минимум 15 мин. От време на време разтръскваме и оставяме пак на скарата.

Така те се задушават и стават много крехки и вкусни. От друга страна можете винаги да иматe топла скара и да сложите на масата, когато поискате вкусна пържола. (Опция - прибавете и нарязан лук)

Наздраве!

Страници: [1]
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.31.3; Страницата заредена за : 0.026 секунди.